Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ!!!!!

«Οnce in a lifetime»>Ενα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στη ζωή του Γιάννη Πετρίδη

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 22:00 στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ, το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", τιμώντας τη δουλειά και την προσωπικότητα του Γιάννη Πετρίδη, θα προβάλει σε παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Οnce in a lifetime» (Μια φορά σε όλη τη ζωή) της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, που περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του, σε μια ειδική εκτός συναγωνισμού προβολή.
Παράλληλα ο σπουδαίος αυτός ραδιοφωνικός παραγωγός που αγαπά και στηρίζει χρόνια το Φεστιβάλ, θα μοιραστεί με το κοινό προσωπικές του εμπειρίες και βιώματα, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στην ταινία «Οnce in a lifetime» της Νικόλ Αλεξανδροπούλου.
-Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός και έχοντας την τύχη να ζήσω από κοντά για ένα μεγάλο διάστημα αυτόν τον τόσο αξιόλογο και ιδιαίτερο άνθρωπο, θα παρουσιάσω μερικές χαρακτηριστικές πτυχές από τη ζωή του, κάποιες όπως τις βίωσα εγώ, άλλες που άκουσα από τον ίδιο και άλλες ξεψαχνίζοντας τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έτσι ώστε να θυμηθούμε οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.-
Μουσικές διαδρομές...Γιάννης Πετρίδης
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Γιάννη Πετρίδη, έναν από τους κορυφαίους μουσικούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και γνώστες μουσικής στον κόσμο, το πρόσωπο εκείνο που για πολλούς στην Ελλάδα είναι ολόκληρη η ξένη μουσική . Εκαστος στο είδος του λοιπόν κι όπως ο Λουμίδης στους καφέδες, έτσι κι ο Γιάννης Διακογιάννης στα αθλητικά δρώμενα και ο Γιάννης Πετρίδης στην μουσική.
Ο άνθρωπος που μας έμαθε να ακούμε "ξένη" μουσική.
Ο Γιάννης Πετρίδης -κατά γενική σχεδόν ομολογία- θεωρείται ο άνθρωπος που συνέβαλε όσο κανείς άλλος στη διαμόρφωση της μουσικής παιδείας του τόπου, ο μουσικός παραγωγός που δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά το καινούργιο και το ποιοτικό, ανεξαρτήτως είδους μουσικής, άνετος, έγκυρος, αντικειμενικός και χωρίς ποτέ να χλευάζει ακόμη και την κακή μουσική.
...συνεχίζεται, με φωτοφραφίες, μουσική επένδυση και βίντεος...
...στο
http://mogadishu.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=19566&blid=318


Δική μας άποψη...
Αυτός απο πιτσιρικάς μου γέμιζε τα απογεύματα 4-5 κάθε μέρα με το pop&rock club...
Έτσι για να τιμούμε αυτούς που μας έμαθαν να ακούμε ξένη μουσική...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

____GAPGAPGAPGAPGAP___
_______GAP___GAP_______
_______GAP___GAP_______
_______GAP___GAP_______
_______GAP___GAP_______
_______GAP___GAP_______
_______GAP___GAP_______
_______GAP___GAP_______
GAP=Χάσμα, άνοιγμα, κενό.

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/?p=16000
Αλλάζει τακτική το ΠΑΣΟΚ
Από Factorx | Σαβ. 26 Σεπ 2009, 03:48 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.


Κάτι τρέχει εκεί στην οδό Ιπποκράτους και στο ΠΑΣΟΚ αφού κάποιοι έχουν αρχίσει να μαζεύουν τα περί συντριπτικής νίκης και ισχυρής αυτοδυναμίας. Οι γνωστοί παπαγάλοι, πράσινοι αυτή τη φορά, έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου να πείσουν ότι το τελευταίο χαρτί της Νέας Δημοκρατίας είναι οι φήμες περί των δημοσκοπήσεων που δίνουν κλείσιμο της ψαλίδας και μη αυτοδυναμία.

Ήδη στο ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες μας λένε ότι επεξεργάζονται δύο σενάρια: Αυτό της «μαζεμένης» νίκης που δεν θα δώσει 150 βουλευτές και το σενάριο της αυτοδυναμία των 151-153 βουλευτών.

Στην πρώτη περίπτωση, λένε οι παπαγάλοι, θα επιδιωχθεί συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή Οικολόγους (αν μπουν στη Βουλή) και αν δεν προκύψει τίποτε να πάμε σε εκλογές μέσα σε 40 ημέρες.

Το δεύτερο σενάριο θα θυμίζει κάτι από… Νέα Δημοκρατία όπου με την πρώτη στραβή η οριακή αυτοδυναμία θα φαντάζει με γυαλί έτοιμο να σπάσει. Άλλωστε ο Βενιζέλος και οι Βενιζελικοί δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Γ. Παπανδρέου. Στην περίπτωση αυτό ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, λένε τα σενάρια θα πάει σε νέες εκλογές την άνοιξη με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το γεγονός, πάντως, ότι έχουν αρχίσει να γίνονται νέοι σχεδιασμοί στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, δείχνει πως κάτι έχει αλλάξει τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η στήριξη του Τσίπρα και των Οικολόγων με συνεχείς αναφορές και εμφανίσεις στα κανάλια, οι διαρροές περί πίεσης του ΛΑΟΣ από τη ΝΔ και η υπόθεση της τρομοκρατίας έχουν αλλάξει, έστω κι ελαφρά τις ισορροπίες. Κάποιες δημοσκοπήσεις που έχουν τα κόμματα δείχνουν ότι όλα είναι ρευστά σε ότι αφορά τη διαφορά των δύο κομμάτων και την αυτοδυναμία. Γι’ αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει να μιλά για ψήφο «πόρτα – πόρτα» και αγώνα διαρκείας.

Φοβούνται ότι την τελευταία εβδομάδα θα ανακάμψει ο Κ. Καραμανλής, θα αυξηθεί η συσπείρωση και το παιχνίδι μπορεί να γίνει ντέρμπι. Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν δείτε δημοσιεύματα σε εφημερίδες που θα δίνουν όλα τα σενάρια και τις πιθανές εκδοχές της νίκης του ΠΑΣΟΚ.



Και κάτι ακόμη: Δεν σας φαίνεται περίεργο που κανάλια όπως το Mega κατά κύριο λόγο, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία στήριξης του σχεδίου της ΝΔ να φαίνεται ο Καρατζαφέρης ψαλιδισμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους να δείχνουν πιο ισχυροί και έτοιμοι να μπουν στη Βουλή; Επίσης, το γεγονός ότι παίζουν για πολλή ώρα στα δελτία τους την υπόθεση της τρομοκρατίας, η οποία δεν είναι και του επιπέδου 17 Νοέμβρη μήπως έχει να κάνει με την προσπάθεια επαναπατρισμού των παραδοσιακών δεξιών νοικοκυραίων από τον Καρατζαφέρη πίσω στο μαντρί της Ρηγίλλης.



Άλλωστε, τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοεργολάβους που είναι πίσω από τα ΜΜΕ τους βολεύει η ακυβερνησία ώστε να έχουν το πάνω χέρι και να επιβάλουν πρόσωπα και πολιτικές στο Γ. Παπανδρέου ή όποιον άλλο εκλεκτό θελήσουν να στηρίξουν. Φανταστείτε τη «φαγωμάρα» στο ΠΑΣΟΚ αν ο Γ. Παπανδρέου δεν καταφέρει να κερδίσει καθαρά μια διαλυμένη ΝΔ. Θα αρχίσουν τα όργανα, παράλληλα φυσικά με τα άλλα όργανα στη Ρηγίλλης με τη Ντόρα να περιμένει στη γωνία. Τα διαπλεκόμενα δεν θα στεναχωρούνταν καθόλου για το χάος ώστε να πάμε σε μια κυβέρνηση με την υπόγεια στήριξη των επιχειρηματιών.