Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ!!!

Πυρήνες διαφθοράς είναι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο της διαφθοράς 2009» που δημοσίευσε η Διεθνής Διαφάνεια. Η έρευνα του Βαρόμετρου αφορά σε 69 χώρες και εξετάζει τη γνώμη των πολιτών σχετικά με το πόσο διαφθαρμένοι είναι διάφοροι τομείς.

Οι Έλληνες βαθμολόγησαν τα κόμματα με 4,4/5 ως τη χειρότερες εστίες διαφθοράς όπου 5 σημαίνει «ακραία διεφθαρμένος». Ανάλογη «πρωτιά» παίρνουν και τα κόμματα σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως εκεί ο μέσος όρος κατεβαίνει στο 3,9.
Στη δεύτερη θέση για την Ελλάδα έρχονται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με βαθμολογία 3,8 ενώ μια ανάσα πίσω βρίσκονται η δημόσια διοίκηση και το Κοινοβούλιο με 3,7 έκαστο.

Μεγάλη βαθμολογία συγκεντρώνει και η Ελληνική Δικαιοσύνη με 3,4/5 ενώ και ο ιδιωτικός τομέας θεωρείται διεφθαρμένος με βαθμολογία που ανέρχεται στο 3,4.

Μάλιστα, το 18% των Ελλήνων δήλωσε πως αναγκάστηκε τον τελευταίο χρόνο να «λαδώσει» προκειμένου να ολοκληρωθεί γρηγορότερα κάποια υπόθεση, ενώ το 76% θεωρεί πως η κυβέρνηση στον τομέα της διαφθοράς είναι αναποτελεσματική.
Και εις ανώτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: