Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;;;ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ...

http://kommatoskyla.blogspot.com/2009/06/clone-wars.html

Τα έχουμε πει και το ξέρετε ότι όλοι είναι Πασοκ. Και οι νεοδημοκράτες Πασοκ είναι, τα ίδια δεν κάνουν τόσα χρόνια; Και το 50% που ψήφισαν ή έτσι νομίζουν, είναι ακόμα πολύ υψηλό ποσοστό. Το 70% που φτάνει η συμμετοχή στις βολευτικές είναι ακόμα πιο τρομακτικά υψηλό. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, ότι έχουμε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ συμμετοχή. Ψηφίζει πάρα πολύς κόσμος. Στην αρχαία δημοκρατία της Αθήνας ζήτημα είναι αν ψήφιζε το 20% του συνολικού πλυθησμού και γιαυτό λειτουργούσαν καλύτερα οι θεσμοί.
Δε νομίζω να το αμφισβητεί κανένας αυτό.

Και αν κάποιος έχει αντίρρηση θα ήθελα να τον ρωτήσω και να μου απαντήσει όμως ειλικρινά, αν πιστεύει ότι μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να έχει δικαίωμα ψήφου. Αν υποθέσουμε ότι μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας χιλιάδες ψυχολόγους, όχι απαραίτητα όλοι κορυφαίοι αλλά άνω του μέσου όρου καλοί στο επάγγελμά τους και περάσουν από εξετάσεις το σύνολο των ψηφοφόρων, δηλαδή το κάθε ανώριμο 18χρονο, το ξινό αντιπαθητικό, παρωπιδοφόρο κομματόσκυλο, τον 35άρη λαμόγιο, ρουφιάνο, γλείφτη του βουλευτή, τη κακογαμημένη 40άρα, τον καταθλιπτικό 50άρη, τους γεμάτο αλτζχάιμερ και φοβίες γέρους και ένα σωρό ακόμα κατηγορίες ανθρώπων οι οποίοι λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΪΚΑ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ στη καθημερινή ζωή τους, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα απλά προβλήματα ψυχολογικού περιεχομένου λόγω έλλειψης βούλησης, θέλησης, κριτικής σκέψης και συναισθηματικής και πνευματικής ανωριμότητας, πόσοι από αυτούς πιστεύετε ότι θα περάσουν τη βάση για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι στη κοινωνία ΔΙΧΩΣ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ η ΠΟΛΙΤΕΙΑ να κινδυνεύει από τις αποφάσεις και τις πράξεις τους; Ε, ΠΟΣΟΙ;
Γελάτε; Φυσικά, αφού καθημερινά συναντάτε και εσείς τέτοια ανθρωποειδή πίσω από γραφεία στο δημόσιο, πίσω από τιμόνια αυτοκινήτου, πίσω από τηλεοπτικά μικρόφωνα, πίσω από τους θεσμούς, πίσω από τους νόμους. Και συνέχεια από πίσω σας.

Αν πιστεύετε ότι είναι χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής σε κάθε είδους εκλογές, η πράξη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Είναι ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ υψηλά όχι τόσο ως προς τη ποσότητα των ψηφοφόρων αλλά ως προς τη ΠΟΙΟΤΗΤΑ τους ως άνθρωποι, ως κριτήρια, ως βούληση, ως ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ υστερόβουλες σκέψεις.

Ακόμα και αν ακούγεται ρατσιστικό, ίσως να είναι αλλά όχι απέναντι στο φύλο ή στο χρώμα των ανθρώπων, αλλά ρατσιστικό απέναντι στο ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΟ νοιάζονται ΚΑΙ για το συνάνθρωπό τους και όχι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟ για τον εαυτό τους.

Για αυτό βλέπετε πολλούς βλαμμένους στη βουλή, επειδή υπάρχουν πολλοί βλαμμένοι
με το δικαίωμα της ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: