Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

«Κατεβάστε τις σημαίες, αλλιώς δεν θα μιλήσω»

Την ώρα που κάποιοι δικοί μας πολιτικοί και δημοσιογράφοι δέχονται να συνομιλούν και να συντρώγουν με τον κατοχικό ηγέτη και άλλους Τουρκοκύπριους πολιτικούς στα «προεδρικά γραφεία» και αλλού, υπό τη σκέπη της σημαίας του ψευδοκράτους, και της Τουρκίας, η επικεφαλής του γραφείου της Ε.Ε. στα κατεχόμενα αρνήθηκε να μιλήσει από βήμα, στο οποίο υπήρχε η σημαία του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε τελετή παράδοσης οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. προς τους Τουρκοκυπρίους, ύψους 259 εκ. ευρώ, στην οποία παρίσταντο ο ψευδοϋπουργός συγκοινωνιών του ψευδοκράτους, ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας και η αρμόδια του γραφείου της Ε.Ε. στα κατεχόμενα Αλεσάντρα Βίεζερ, η τελευταία αρνήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα, επειδή υπήρχε σημαία του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», μετά από απαίτηση της κ. Βίεζερ, καλύφθηκαν οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, και η Ευρωπαία αξιωματούχος μίλησε από άλλο σημείο, όπου υπήρχε μόνο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εξτρεμιστική τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βολκάν» γράφει ότι «οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να απαρνηθούν το κράτος, τη σημαία και την κυριαρχία τους για μερικές δεκάρες της Ε.Ε.».
Εξάλλου, η «Βατάν» χαρακτηρίζει την ενέργεια της κ. Βίεζερ σαν «μεγάλη αναίδεια και ασέβεια προς τους Τουρκοκυπρίους».
Πηγή ΕνΚρυπτώ
http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: