Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΗΣΑΝ ΟΛΑ!!!!!




Διαφυγή Χρ. Καραβέλα στη Γερμανία
Στο Μόναχο, όπου και αναμένεται να κάνει χρήση των όρων της γερμανικής νομοθεσίας, διέφυγε το πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάς, Χρήστος Καραβέλας.
Ο κ. Καραβέλας, ο οποίος κατηγορείται για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, επρόκειτο να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, μαζί με τον Ηλία Γεωργίου, επίσης στέλεχος της εταιρίας.

Ωστόσο, αντί να εμφανιστεί στον ανακριτή, το πρώην στέλεχος διέφυγε στη Γερμανία, όπου έχει ζητήσει τη νομική βοήθεια μεγάλου δικηγορικού γραφείου, που ειδικεύεται στην υπόθεση Siemens.

Ως αποτέλεσμα, ο κατηγορούμενος δεν θα δικαστεί αν δεν επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς τα αδικήματα τα οποία του αποδίδονται αφορούν στην περίοδο 1997 – 1999, και άρα με βάση τη γερμανική νομοθεσία θεωρούνται παραγεγραμμένα και δεν εφαρμόζεται ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου, με αυτή την εξέλιξη ουσιαστικά καταρρέει η ανάκριση για την υπόθεση, γιατί τα δύο πρόσωπα – κλειδιά βρίσκονται πλέον στη Γερμανία και δεν μπορούν να εξεταστούν από την ελληνική δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο κ. Τέλλογλου κάνει λόγο για σοβαρές πολιτικές και δικαστικές παραλείψεις για αυτή την εξέλιξη, επιρρίπτοντας ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά.

Προθεσμία για Σκαρπέλη

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 15 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή κ. Ζαγοριανό, ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της Siemens.

Ο κ. Σκαρπέλης νωρίτερα, δήλωσε στον ανακριτή ότι επιθυμεί να διορίσει συνήγορό του τον κ. Δημήτρη Τσοβόλα, λόγω του γεγονότος ότι οι μέχρι τώρα συνήγοροί του Γιάννης Μαντζουράνης και Νίκος Ανδρουλάκης εμμένουν στη δήλωση αδυναμίας παράστασης λόγω δικονομικών παραβάσεων του ανακριτή, όπως υποστήριζαν, που είχαν δηλώσει στις 20 Μαΐου.

Ο κ. Τσοβόλας απεδέχθη το διορισμό του και ζήτησε την προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, για την υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσοβόλας, ο ανακριτής συμφώνησε να του παραδώσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας που αφορούν τον εντολέα του.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δυο προηγούμενοι δικηγόροι είχαν δηλώσει αδυναμία παράστασης μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ο ανακριτής δεν τους είχε δώσει όλα τα έγγραφα της υπόθεσης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: