Σάββατο 16 Μαΐου 2009

C4I !! ΜΗΠΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ;;;;;

www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=44733

Βρήκαν mail αλλά όχι ποιοι πήραν τις μίζες!



Βρήκαν περίπου 2.000 e-mails, όχι όμως και τους αποδέκτες των μιζών, πίσω από την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, του διαβόητου C4Ι.

Ετσι ένα διατεταγμένο «διευθυντήριο», που πασχίζει να ενισχύσει ασθενείς κατηγορίες κατά εμπλεκόμενων προσώπων, εδώ και 20 ημέρες αποδεσμεύει υλικό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, επιχειρώντας αυτό να «διαβαστεί» ενοχοποιητικά για όσους επικοινωνούσαν μεταξύ τους για το C4Ι, για την υλοποίησή του και για το ακριβοπληρωμένο χάος του.

Πρόκειται για e-mails που αντήλλασσαν μεταξύ τους διευθυντικά στελέχη της SAIC με συμβούλους, λομπίστες, δικηγόρους, τεχνικούς, στελέχη της Siemens, με την ομάδα Profit-Τρεπεκλή και άλλους.

Αυτά τα συγκέντρωσε η δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton LLP από τα αρχεία των στελεχών της Siemens, παραδόθηκαν στον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό και πριν αυτός αποδεσμεύσει τα κατηγορητήρια και το σχετικό τμήμα της δικογραφίας για το C4Ι, δρομολογήθηκε η «διαχείρισή τους» για επικοινωνιακούς λόγους, προς ενίσχυση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η οποία βλέπει το σκάνδαλο Siemens μόνον ως πράσινο.

«Στενός φίλος»

Σε ένα από τα e-mails, που κρύβουν αλλά εξασφάλισε η «Ε», ο δικηγόρος Σίμος Δήμας (αμείφθηκε ως σύμβουλος της Profit και συνεβλήθη ακολούθως με τη Siemens για το C4Ι) γράφει:

«... Αναφορικά με τις επαφές μας στην κυβέρνηση, ο Αρης -ελπίζω να ξέρεις- είναι στενός προσωπικός φίλος από παλιά και έχει επαφές με ανθρώπους σε υπουργικό επίπεδο του πελάτη, ιδίως στο υπουργείο Αμυνας αλλά και σε άλλα. Μέσω του δικτύου των πηγών μας, είμαστε σε επαφή καθημερινά όχι μόνο με το MOD (υπουργείο Αμυνας), αλλά και με το ΜΡΟ (υπουργείο Δημόσιας Τάξης), DAOA (Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων) και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ενας από τους λόγους για τους οποίους γύρισα στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ήταν για να έρθω σε επαφή με τον πρωθυπουργό, αν χρειαζόταν παρέμβαση σε αυτό το επίπεδο. Με χαρά σού λέω ότι ο δίαυλος άνοιξε με επιτυχία και περιμένουν αναφορά τη Δευτέρα.

Εχοντας εκφράσει τις ανησυχίες μου εγγράφως, ανανεώνω την προσφορά μας για πλήρη και ανοιχτή συζήτηση με εσένα, τον Ντέιβιντ και τον Στιβ. Δεν βλέπω άλλον τρόπο για να λυθεί αυτή η δυσχερής κατάσταση κατά την οποία οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν αποκλείονται συστηματικά, σε μια εποχή που το πρότζεκτ είναι πολιτικά λεπτό και σε κρίσιμο σημείο. Μεταξύ αυτών βάζω και τον Τζον Γκάους, του οποίου η συμμετοχή σε στρατηγικό επίπεδο και στις συναντήσεις με τους υπεργολάβους έχει υπάρξει ανεκτίμητη στη διαμόρφωση της προσέγγισης που μεταφέρθηκε στην κυβέρνηση στη συνάντηση των 6 μ.μ. με τον υφυπουργό Μαρκογιαννάκη και άλλους».

Αυτό το e-mail ο Σίμος Δήμας το έχει γράψει και το έχει στείλει στον Duane Andrews (chief operating officer της SAIC) με κοινοποίηση στους: Dave Tubbs (υπεύθυνο για το έργο του C4Ι και πρώην αξιωματούχο του FBI), Steve Weiss (αντιπρόεδρο της SAIC που υπέγραψε και τη σύμβαση με το υπουργείο Αμυνας) και Αρη Καρατζά (σύμβουλο της Profit).

Φέρει ημερομηνία 20 Μαΐου 2004, δηλαδή οκτώ ημέρες πριν από την επίσημη λήξη της σύμβασης, όταν είχε διαπιστωθεί ότι ήταν αδύνατον να παραληφθεί το σύστημα, ίσως και να δουλέψει εν μέσω Ολυμπιάδας. Τότε λοιπόν είχαν αρχίσει οι διαβουλεύσεις για την προσωρινή -έστω- παραλαβή του C4Ι που οδήγησαν στην υπογραφή ενός μνημονίου (Ιούλιος 2004) μεταξύ του τότε υφυπουργού Δημ. Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκη και του Dave Tubbs (SAIC), το οποίο επικυρώθηκε στη συνέχεια με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Οι μισοί υπουργοί

Ο συντάκτης του e-mail αναφέρεται σχεδόν στο μισό υπουργικό συμβούλιο, με το οποίο ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε επαφή (ο ίδιος και η ομάδα συμβούλων), υποστηρίζει ότι βρήκε δίαυλο επαφής με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και αναφέρει ότι θα στείλει στο Μαξίμου status report.

Αναφέρεται σε συσκέψεις με τον Χ. Μαρκογιαννάκη και σε επαφές με τρία τουλάχιστον υπουργεία. Ωστόσο θα ήταν διαστροφή αν κάποιος χαρακτήριζε ύποπτες τις περιγραφόμενες επαφές ακόμα και με το γραφείο του πρωθυπουργού, την περίοδο που όλοι είχαν πελαγώσει με την ασφαλειομανία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη SAIC τρώγονταν μεταξύ τους και στην κυβέρνηση προσπαθούσαν επί ματαίω να συντονιστούν, ενώ η Siemens κινούσε τα μπαξίσια.

Το συγκεκριμένο e-mail, πάντως, δεν το αποδέσμευσε η δικαστική τρόικα που επικουρείται και από διαπρεπή δικηγόρο, γιατί δεν εξυπηρετεί τους στόχους. Ηδη το σύστημα αυτό θορυβήθηκε από την ηλεκτρονική αλληλογραφία που δημοσίευσε στις 10/5 η «Κ.Ε.» (Γιάννα Παπαδάκου), καθώς αντιλήφθηκε ότι απώλεσε τον έλεγχο μιας προπαγάνδας που υπονομεύει στην ουσία το ανακριτικό έργο και την αναζήτηση της αλήθειας. Γιατί τα ζητούμενα ως προς το έργο του C4Ι είναι να βρεθούν οι άνομες πληρωμές, οι αποδέκτες τους (κρατικοί λειτουργοί και πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα), οι κομιστές και οι ενδιάμεσοι, αλλά και η βλάβη του Δημοσίου (αν προκύπτει) από αυτή τη σύμβαση.

Πάντως, από το σύνολο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για το C4Ι, εκτιμάται ότι θα προκύψει και ζήτημα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων. Οσοι εμπλέκονται σ' αυτήν γράφουν απίστευτα πράγματα για υποθέσεις, πρόσωπα και συναλλαγές άσχετες με το διερυνόμενο ποινικό θέμα, ανακατεύουν το σύμπαν, περιγράφουν συμπεριφορές υπουργών της κυβέρνησης και άλλα πολλά.....



Δεν υπάρχουν σχόλια: